En idé som ska bli ett arbete???!

Jag är sjuk, och just nu har jag haft min sämre period, och det är när jag trots mina "unga" 37 vintrar, drabbas av en 97- åring förkroppsligad.
Jag är halt och lytt och rör mig som en förståndshandikappad i ultrarapid, den kan t upp till 4 månader innan det släpper och jag kan börja röra mig som den "ungdom" jag är. Väderomslagen är värst, så om den gamla diagnosen har blivit en annan vet jag inte, men det ska jag väl snart bli varse om då jag börjat dra i tåtarna så att dom här läkarna ska kunna bota mig, eller åtminstone ge mig lindring.

Nåväl, när man inte får hjälp inom sjukvården, inte får vara sjukskriven, och inte får mediciner så undrar man ju hur den här jävla regering hade tänkt det?
Jag har liknat Reinfeldts Här vid Hitler och hans hantlangare.
För om man ska dra några snarlika drag som de båda föresprokar så handlar det om att utplåna fotfolket. I Hitlers fall var det den ariska rasen som skulle bevaras och för Lille Fredrik så är det de blå småguldäggen som ska värderas och resten kan man plöja ner i marken och endast använda oss till gödsel för den nya generationen av små Fredrik'ar och Filipp'or.
Det dom ser till helt krasst är att om dom tar bort alla pengar, mediciner, sjuk och socialförsäkringar, och dessutom så måste landstingen spara ännu mer så att även psykvården blir magrare än vad den redan varit i många år. Ja men då tar ju snart alla stackare livet av sig!
Nähä säger ni, men vänta bara och sanna mina ord, ni ska få se. Suicidantalet kommer att öka dramatiskt, liksom barn och hustrumisshandeln. För alla jävla skyddsnät är totalt eliminerade. Med flit skulle jag vilja säga. 
Så ska Reinfeldt få Sverige på fötter igen, utan drängar och bänder, bara adel och köpmän kommer att klara sig undan. FÖr det är dom som har kapitalet i fickan och som fått via navelsträngen och modersmjölken. Utan att behövt bekymra sig över valkar i handflator, för små kängor och skavsår.
De blå sätter sig på väldigt höga halta hästar, och värst för dom blir det när Svenskarna vaknat, och insett att det är arbetarna som gjort Sverige. Inte regeringen elelr politikerna...

Men så jag tänkte då en tanke, nu när vi skaffat mer bekymmer i form av små hundar, och en naken liten sådan.
Då jag knappast tillhör den eliten inom yrkeskarriärerna som alla företag vill ha, då jag bara kan jobba när jag är pigg nog, och när jag själv känner att jag klarar av dagen, att jag måste nog hitta på något eget.
Jag är en tusenkonstnär, jag kan lite av varje. Har lite av varje i min utbildning också, så varför inte göra en Pot Purri av mig själv och sälja det jag duget till, när jag orkar!?
Jag kan jobba hemifrån, göra så mycket jag orkar och vara min egen chef, och jag får dessutom ett variabelt yrkesliv.
Jag kan sy, jag är utbildad grafisk illustratör, dataentrepenör... Hm måste ju gå på nåt vis?
Jo, så jag tänkte ju då att när jag ändå syr kläder till vår egen hund, kan jag ju sy til andra. Plus att de kläder som man inte ger bort till bättre behövanden, det är något man kan använda! Återvinning.

Lämna in din gamla jacka, och jag syr om den till ett get- täcke, eller hundtäcke, eller vad det nu kan vara du vill ha!?
Varför kasta de kläder som är för fula eller trasiga för att ge till insamlingar, när vi helt enkelt tar och gör om dom!
VIPS har jag en liten affärsidé och en nisch.
Dessutom så kan jag göra logotyper till företag, har ju ingen större erfarenhet men när jag har utbildningen så varför inte uttnyttja den då?

I Sverige som det ser ut idag, kan kman knappast tro att någon tar hand om en, utan det får man försöka se till själv. Det ska jag försöka göra.

Så ni vet om ni behöver nåt omsytt för en billig peng, så hör av er!
 
Hälsn Maria och Doggy Style


Hopp om liv igen?!

Pust, JAG LEVER!!!!

Har faktiskt undrat om jag dött och hamnat i helvetet vissa dagar. Det känns som om mörkret, kylan och vardagens bekymmer bara omsluter en och jag hittar ingen väg ut....Inte en springa av hoppets ljus har jag sett hur mycket jag än hoppats....
Och det kan bli tröttsamt, så tröttsamt.

Man glider in i sina långkalsonger, och fleecekläder och smyger omkring så hela dagarna och man varierar sig med att ömsom frysa och krypa in i sina täckkläder för att gå ut och se till att inte hästarna dött och kaninerna frusit fast. 
Kaninerna, dom lever än, helt otroligt för det har varit så kallt att jag trots mina barnlika allvädersstövlar frusit mig blå om tårna, och hur kan man undra, kan dom små kaninliven hålla värme i deras små kroppar. Dom sitter kallt, äter kallt och har ingen att kura ihop sig med och få lite kollektivvärme. Stackars små krakar.
Hästarna har haft värmefläkten på så att rimfrosten ur näsborrar och öron ska tina upp under natten. Klockan 18 har de otåligt stått och gnäggat och trampat för att få komma in i det i alla fall 10 grader varmare stallet.
När jag själv suttit inne i mina längkalsonger framför vedspisen och känt lågornas hette bränna näshåren, så önskar jag att jag kunnat ta in alla mina djur, sätta dom på varsin pall framför brasan med en filt om axlarna och en stor kopp varm choklad med vispad grädde på toppen....
Jag har dock knäckt koden hur man kommer åt en stenfrusen höbal, där varken såg eller yxa gör mirakel.
Man gör ett hål i den, i centrum av virveln och sen gräver man sig in med händer och jordhacka!!


Att träna valparna har väl gått som det har gått, dom har ju knappt hunnit ut förrän dom vrålat av smärta från brännande små tassar. Kissat har dom gjort men inte hunnit vara ute så länge att bajskorvarna behagat landa och smälta sin kontur på den snötäckta marken.
Man måste ju ge dom eloge för dom gör nästan allt på tidningarna.
Men det ställer även till en massa.... Förtret för mamma men kul för Tess.

Häromdagen tog hon en "klackesko" tillhörande sin storasyster, och en bajskorv tillhörande Busan. Klacken på skon kunde man använda som en pennspets och bajset blev till bläck. Golvet blev ett pappersark och precis som med riktigt papper och bläck, kunde man rita roliga former och dessutom kladda ner sin tröja när spetsen sugit upp för mycket färg..  När den första korven landat på vårat vardagsrumsgolv, så kunde man inte lämna den orörd utan som allt annat var den tvungen att åka vägen förbi munnen, in i den en sväng och med en hulkning åkte den lika snabbt ut.

Nyss lade jag ut vårat hus på Blocket, hela Sveriges handels pool. I korthet har jag skrivit det väsentligaste om huset. Men det blev långt ifrån den annons jag hade äran att skriva om det gamla huset. Där var det med sorg vi lyste en ny köpare och med sorg vi var tvungna att sälja det.
Frågan är ju den om vad man ska säga om de frågar varför, och det är klart att vi skyller på alla djur och barn och därför blir den här placeringen ohållbar i längden... Men grannarna? Byn? Vad säger man då?
Att närmsta grannen är en beräknande gubbjävel och att han influerar grannkärringen som bor strax intill stallet. Att byn är inte det minsta välkomnande eller mottagande, och att de allra flesta sprider rykten även fast dom inte förstår det själva och hävdar motsatsen. Att knivsticken i ryggen kommer att bli fler än dunkarna, så om dom vill göra något och lyckas så bör de inte ha någon som helst kontakt med några i byn, förutom de jag kan gå i god för och de kan räknas på en hand. Kan bli jävligt intressant.
Man få hoppas att det är någon enstörningsfamilj med skinn på näsan och som kan leva en högre jävel och vända upp och ner på byn. Då får alla se vilka de "goda grannarna" var! ;)
VI funderar allvarligt på att ge den här byn ett sista avsked.
Och det är att hyra ut stället till ett riktigt pack. Kriminella eller pundare. Sen ska vi bara skrattande se på när byborna springer kors och tvärs med sitt skvaller om dom nya invånarna.
Det skulle sitta så gott!

Jag har också reflekterat över mina vänner.
Jag tycker så mycket om dom! Få förunnat att ha såna kära vänner. Och när jag trodde att jag hade mina fulla kvot fick jag en till. En så rar liten vän, hon är som en liten filur och bakom den blyga fasaden bor värsta spillevinken! Min medryttare är hon, men hon är mer en vän känner jag. Och med henne känner jag totalt förtroende när det kommer till hästarna och det är inte många som får det.
Men ingen nämnd och ingen klämd, NI som jag tycker om torde förstå, för jag måste uttryckt det någongång?
Och har ja ginte det så ge mig en smäll!
Jag älskar er och ni förgyller min tillvaro! Det vill jag att ni vet!
Även om jag inte kan göra mycket för er så finns jag i den mån jag kan.

Har förbannat mina bröder att dom inte kan komma hem med en sån tjej, som Jessica S, eller att dom inte hittade henne före Tobbe, (förlåt Tobbe, jag har hört att du är en hyvens kille, men ändå...).
Nu är ju Mattes tjej söt och rar och jag hoppas att jag får se mer av henne och lära känna henne. Men Marcus, hoppet står till dig!! VI vill ju ha en medlem i familjen som är sjuuuukt djurintresserad och som drar hit er....FÖr jag saknar mina vrakiga rara små bröder och det är så tomt utan er. Nu åker Benny snart till Norge igen.. SÅ huset blir så stort och tyst när det bara är jag ock Tess.
Lyckans ost är jag! För jag ska bli MOSTER! Och stackars barn! Jag kommer att kväva det lilla barnet i mosterskärlek! Puss puss lilla gryn där i systers mage! Kära syster, du kommer att bli världens bästa mamma och Anders bästa pappan!

Annars så är allt som vanligt på gården.
Hästaffären som pågår verkar inte fått nåt slut då vi ännu inte sett Kommunens beslut på vår ansökan om att få hålla hästar här. Så jag hoppas någon märklig typ kommer och bygger ett horhus... eller nåt annat provocerande så gubben som nyss passerade vårt hus får tillbringa sitt resterande liv i farhågor och eftertanke och kanske lär sig en läxa. Det skulle då var väldigt roande!

Jag hoppas att vårt nya tilltänkta ställe blir mitt Lajeknsjön, även om jag inte ännu riktigt vet var det stället är just nu. Vi har väl delade meningar och uppfattningar jag och min andra hälft. Fast just nu känns det som om allt utom det här kan bli mitt paradis.
Det ska inte behöva bli så här och inte ska så mycket energi slösas på människor som är så lite värda.

Nu tog  det längre tid än jag trott att besöka min blogg, men vi hoppas att den nya året ger mig mer sinnesfrid så att jag kan skriva istället för att söka tillstånd och irritera mig på gamla gubbar och skvallerkärringar i Skansholm.

Ha det gott och lev era liv väl!

Kram så länge



RSS 2.0